top of page

מדריך פרקטי למציאת היעוד המקצועי ב 3 שלבים פשוטים

  • תמונת הסופר/ת: yigal bar
    yigal bar
  • 16 ביולי 2022
  • זמן קריאה 10 דקות

עודכן: 15 בספט׳ 2022

על מה נדבר במדריך?

1.נבין מה מונע מאנשים לעשות שינוי בקריירה ואיך אפשר להתגבר על זה

2.נכיר את המרכיב הכי חשוב בבחירת קריירה שיגרום לכם גם להצליח וגם להנות מהעבודה שלכם.

3.אציג לכם את 10 שאלות הזהב שיעזרו לכם להבין מהי הקריירה שהכי מתאימה לכם.

4.תבינו איך תוכלו לדעת שהתחום שבחרתם באמת מתאים לכם מבלי לעזוב את העבודה שלכם ומבלי לבזבז זמן וכסף על קורסים מיותרים.

5.נלמד לבנות תוכנית פעולה פשוטה ומסודרת שתיקח אתכם צעד אחר צעד לקריירה החדשה שאתם רוצים מבלי לסכן את עצמכם מבחינה כלכלית.

6.נתנסה בכלי שיעזור לכם להתחיל את השינוי שאתם רוצים בקריירה.


פרופ' טל שביט מומחה לכלכלת אושר מהמכללה למנהל, אומר: "עבודה היום לא מייצרת רק הכנסה, אלא היא בין חמשת הגורמים המשמעותיים ביותר לאושר שלנו"

אך עדיין יש הרבה אנשים שחושבים שעבודה היא אמצעי לתשלום חשבונות ושהיא רע הכרחי שצריך להתגבר עליו כדי לשרוד. שאנחנו לא מסופקים מהעבודה שלנו זה משפיע על כל תחומי החיים שלנו כמו: זוגיות, בריאות, ביטחון כלכלי, מימוש עצמי, ביטחון עצמי ותחושת סיפוק.


זה שאתם כאן קוראים את המדריך הזה, אומר שחשוב לכם למצוא תחום עיסוק חדש כדי שתוכלו להיות יותר מסופקים מהקריירה שלכם, זה אומר שאתם כבר שייכים לקבוצה קטנה של 5% מהאוכלוסיה שמשקיעה בהתפתחות האישית שלה ועל זה מגיע לכם, כל הכבוד.



למה אנשים נשארים בעבודה שהם לא אוהבים?

  1. הם לא יודעים מהם רוצים לעשות ואיך למצוא את הייעוד המקצועי שלהם.

  2. הם פוחדים לא להצליח בעבודה החדשה.

  3. הם פוחדים מהתגובות של הסביבה: מה יגידו ההורים, המשפחה, החברים והמנהלים.

  4. הם פוחדים לרדת ברמת שכר ולאבד את הביטחון הכלכלי.


"אם אתה רוצה לחוות משהו חדש שמעולם לא חווית, עליך לעשות משהו חדש שמעולם לא עשית"

אם נמשיך לעשות את אותם הדברים נקבל את אותם תוצאות ואם אנחנו לא מרוצים מהקריירה שלנו ומהמקום בו אנחנו נמצאים היום אז אולי הגיע הזמן לשנות כדי להתחיל להרגיש אחרת.

מה שמונע מאיתנו לעשות שינויים בקריירה זה הפחדים שמשתקים אותנו ולא נותנים לנו לזוז. אם נתמודד עם הפחדים שלנו בצורה מחושבת ומתוכננת ברוב המקרים נראה שהשד הוא לא כל כך נורא ושאנחנו מסוגלים להתמודד איתו.

פחד הוא לא תמרור עצור, פחד הוא תמרור אזהרה שבא להגיד לנו שימו לב יש פה אתגר ואם נתכונן כמו שצריך לאתגר הזה, נוכל לצלוח אותו.


במדריך שהכנתי לכם אני הולך להציג בפניכם את שיטת 3 השלבים שפיתחתי למציאת תחום עיסוק חדש. השיטה הזו עזרה כבר לעשרות מתאמנים שעבדתי איתם לגלות את תחום העיסוק שהכי מתאים להם והיא תוכל לעזור גם לכם למצוא עבודה בתחום חדש מבלי לסכן את עצמכם מבחינה כלכלית. מי מכם שיעבוד עם המדריך בצורה מסודרת יוכל להבין בסיום העבודה עם המדריך מה הייעוד המקצועי שלו ואיך הוא יוכל לעשות את השינוי שהוא רוצה בקריירה.


החלום שלי היה להיות פסיכולוג,

הבעיה היא שלא האמנתי בעצמי שאני מספיק טוב כדי לעשות את זה

ולמרות שסיימתי תואר ראשון בפסיכולוגיה בהצטיינות, אפילו לא ניסיתי להתקבל לתואר שני.


במקום זה הלכתי לעשות תואר שני בתחום שחשבתי שיתן לי ביטחון כלכלי,

אבל בתכלס, לא הבנתי עד הסוף מה עושים בו וכשסיימתי את התואר השני שלי בייעוץ ארגוני, הבנתי שאני לא רוצה לעסוק בתחום. זה הוביל אותי לשנים של חיפוש עצמי במהלכן עבדתי בתחום המכירות, לא כי זה מה שרציתי לעשות, אלא פשוט כי הייתי מוכרח להתפרנס

ובזה היה לי ניסיון.


זה גרם לי ללכת בלי חשק לעבודה, לחזור בלי אנרגיה בערב הביתה לאשתי ולילדים,

חיכיתי כל השבוע לסופ"ש ושהסופ"ש נגמר, הייתה לי שביזות יום א של חייל בטירונות,

אני זוכר איך הייתי מגיע כל יום ראשון לעבודה בבוקר ואומר לעצמי " מור, מה אתה עושה פה"?


עד שבשנת 2016 עברתי תהליך NLP שעזר לי להאמין שאני יכול לעשות דברים

הרבה יותר גדולים ממה שעשיתי עד אז. הבנתי שאני יכול לבחור במי שאני רוצה להיות,

ושאם אני רוצה משהו מספיק ואני אתאמן ואתמיד אני בסוף גם אצליח.

שם התחיל המסע שלי בעולם הטיפול והאימון, מסע משנה חיים שנמשך עד היום.




3 השלבים לשינוי בקריירה?


  1. לגלות מה התשוקה שלי:

"עסוק בדבר שאתה אוהב ולא תצטרך לעבוד אפילו יום אחד"-קונפוציוס

סיפוק ואושר בחיים מגיעים מחיבור אותנטי לעצמנו, לדברים שאנחנו אוהבים לעשות, לדברים משמעותיים עבורנו. בחלק הזה אתם תבינו למה כל כך חשוב לעסוק בתחום שאנחנו אוהבים ותתנסו בשאלות הזהב שיעזרו לכם למצוא את תחום העיסוק שהכי מתאים לכם.


  1. לבנות תוכנית פעולה לשינוי:

בחלק הזה נלמד לבנות תוכנית פעולה שתיקח אתכם צעד אחר צעד ותעזור לכם לתכנן את השינוי שאתם רוצים בקריירה מבלי לעזוב את העבודה, מבלי לבזבז זמן וכסף על קורסים מיותרים ומבלי לסכן את עצמכם מבחינה כלכלית.


  1. להאמין שאנחנו יכולים:

כדי שנוכל להתחיל את השינוי שאנחנו רוצים בקריירה,

אנחנו חייבים להאמין בעצמנו שאנחנו מסוגלים לעשות את זה.

אם לא נאמין בעצמנו, פשוט לא נעשה כלום.

בחלק הזה נתנסה בטכניקה שתתן לכם את הביטחון להתחיל ללכת,

לעלות על השביל שלכם ולעשות את מה שאתם באמת רוצים.



לגלות מה התשוקה שלי

"הדרך היחידה לעשות עבודה טובה היא לאהוב את מה שאתה עושה, אם לא מצאת תמשיך לחפש אל תתפשר, כמו בכל דבר שקשור ללב, אתה תדע שתמצא את זה"-סטיב ג'ובס


במחקר שעשה ריצ'רד סיינט ג'ון מחקר שנערך במשך 7 שנים וכלל 500 ראיונות עם מצליחנים כגון: ביל גייטס, דונלד טראמפ, בן כהן (מייסד של חברת בן & ג'ריס), ראסל קרואו (שחקן), אניטה רודיק (מייסדת The Body Shop ), ג'יי קיי רולינג (הסופרת של סדרת "הארי פוטר"), ג'יימס דייסון (מייסד חברת דייסון שואבי אבק), מייקל פלפס (שחיין אולימפי שזכה במדליות אולימפיות רבות) ועוד רבים וטובים .הוא מצא שהגורם מספר אחת להצלחה בקריירה הוא תשוקה Passion והוא מהווה תנאי הכרחי ליתר 8 התכונות החשובות להצלחה שנמצאו במחקר.


מצליחנים מונעים בגלל האהבה שלהם למקצוע ולא בגלל הכסף. במילים אחרות, מצליחנים עובדים במקצוע שהם היו מוכנים לשלם למישהו שיעסיק אותם בשביל לעסוק בו, מצליחנים עובדים במה שהם אוהבים ולא מתפשרים על התשוקה שלהם. לדברי ריצ'רד, אם אתה עושה משהו מאהבה אז התגמול הכספי מגיע בכל מקרה.

"אני האיש הכי בר מזל בעולם. אני עושה את מה שאני הכי אוהב, לצייר, ומשלמים לי על זה מיליונים. הייתי עושה את זה גם בחינם!"- סלבדור דאלי.



שאלות הזהב לגילוי הייעוד המקצועי.

ענו בכתב ופירוט על השאלות הבאות:

1.במה אנחנו טובים?

-מה הדברים שאנחנו טובים בהם וממש קל לנו לעשות? -מה אנחנו יודעים לעשות יותר טוב מאחרים? -מהם הדברים שאחרים אומרים לנו שאנחנו ממש טובים בהם?

2.מה אנחנו אוהבים לעשות?

-מהם הדברים שאנחנו אוהבים לעשות באופן כללי? -מהם הדברים שאנחנו אוהבים לעשות בעבודה (גם בעבודות קודמות)? -מה אהבנו לעשות שהיינו ילדים?

3.מה היינו עושים גם אם לא היו משלמים לנו על זה?

אנשים מצליחים אוהבים את העבודה שלהם והיו עוסקים בה גם אם לא היו מקבלים על זה כסף. לכן חשוב שנבין מה היינו עושים גם בחינם כדי להבין מה באמת מדליק אותנו. -מה היינו עושים אם בכל המקצועות היו מקבלים את אותו השכר והתנאים?

4.מה מושך את תשומת הלב שלנו?

במה אנחנו מתמקדים כאשר אנחנו מדברים עם אנשים? האם זה במראה שלהם? בלבוש שלהם? במה שהם אומרים? בשפת הגוף שלהם? בתכונות שלהם? במחשבה על איך אנחנו יכולים לעזור להם?

5. מה מעניין אותנו?

הרבה אנשים לא שמים לב שיש תחום אחד לפחות שבאמת מעניין ומושך אותם. זה לא חייב להיות תחום שלומדים באוניברסיטה, זה יכול להיות כל דבר שמדליק אותנו. כל דבר שמסקרן אותנו לדעת עליו, ללמוד עליו, לדבר עליו, לעשות אותו לקרוא עליו (שימו לב למכנה המשותף של הספרים שיש לכם על המדף האם הם בנושא עסקים, עיצוב, שיווק או אולי בישול). מה התחום ששוב ושוב מושך אותנו?

6. מה אנחנו מתחרטים שלא עשינו?

כמעט לכל אחד מאיתנו יש משהו שהוא רצה לעשות פעם ולא עשה בגלל: לימודים, עבודה, בני הזוג או הילדים. אם היינו יכולים להחזיר את הגלגל לאחור ולעשות משהו אחד שרצינו ולא עשינו, מה היינו עושים?

7. מה מעורר את היצירתיות שלנו?

מהם התחום שכאשר נחשוב על לעסוק בו יגרום לנו לחוש יצירתיים ומלאי אנרגיה. זה יכול להיות: כתיבה, נגינה, פיתוח אפליקציות, הדרכה, ציור או עיצוב. מה מדליק בכם את היצירתיות?

8. אם היינו יודעים בוודאות שאנחנו הולכים להצליח בכל דבר שנעשה, מה הייתם בוחרים לעשות עכשיו?

9. במה היינו בוחרים לעסוק אם היו לנו 100 מיליון דולר בבנק ולא היינו צריכים עוד כסף?

10. מה היינו עושים אם היינו יודעים שנשארה לנו רק שנה אחת לחיות, איך היינו בוחרים להעביר את הזמן שלנו?

שעוברים על כל התשובות שכתבנו מתחילה להיווצר תמונה של התחום שמתאים לנו לעסוק בו. זה ממש כמו פאזל שבו כל תשובה מוסיפה עוד חלק ולאט לאט מתבהרת התמונה שאותה אנחנו מחפשים. אם נחבר את התשובות שלנו נגלה שיש הרבה דברים משותפים שחוזרים על עצמם שוב ושוב וכל מה שנשאר לנו לעשות זה להבין אילו תחומים משלבים את מה חשוב לנו ושאנחנו אוהבים לעשות, שנבין את זה נגלה את התחום שבו נוכל להגשים את עצמנו בצורה הטובה ביותר. גם אם נדמה לכם שהיעוד שמצאתם הוא לא פרקטי, שקשה להתפרנס ממנו או שיש בו המון תחרות, זה לא בהכרח נכון. אפשר היום ליצור הכנסה טובה כמעט בכל תחום. היתרון שלנו הוא שאנחנו אוהבים את התחום וזה נותן לנו המון אנרגיה ללמוד, להתאמן ולהשתפר ואז גם נוכל להיות טובים בזה, להצליח ולהתפרנס מזה בכבוד. יש היום הרבה תחומים שבעבר לא נחשבו כמפרנסים והיום הם כן (כמו מומחי שיווק לרשתות חברתיות, משפיענים שמתפרנסים מתמונות שהם מעלים לאינסטגרם ואנשים שמוכרים קורסים דיגיטליים ומרוויחים הרבה כסף אפילו בלי לראות את הלקוח).


תתנסו בזה

אחרי שמצאתם את הייעוד המקצועי והתחום שאתם רוצים לעסוק בו, כדאי לכם לבחון האם התחום החדש שבחרתם באמת מתאים לכם, כדי שלא תבזבזו סתם הרבה זמן וכסף על קורסים ולימודים מיותרים על תחום שאתם לא מתחברים אליו עד הסוף, או לא מבינים לגמרי מזה אומר לעבוד בתחום הזה. אני מציע לכם בהתחלה לקרוא על התחום, לצפות בסרטונים עליו ביוטיוב, ללכת להרצאות על התחום ולערבי מבוא ללימודים בתחום הזה. בנוסף אתם יכולים לפנות לחבר או מכר שעוסק בתחום הזה (אם אין לכם חבר קרוב אני בטוח שתוכלו למצוא חבר בפייסבוק שלכם שעוסק בתחום). בקשו מהחבר הזה שיספר לכם על התחום, איך נראה יום עבודה שלו, מה הוא אוהב יותר ופחות בתפקיד שלו וכו". דבר נוסף אתם יכולים לבקש מהחבר הזה להתלוות אליו לכמה שעות בעבודה שלו כדי להבין מה בדיוק הוא עושה, איך נראית שגרת היום יום שלו, כך תוכלו ממש לראות ולהרגיש אם התפקיד הזה מתאים לכם, תוכלו לראות את החלקים שממנו מורכב התפקיד ולהבין האם רוב הזמן אתם תעשו את מה שאתם באמת אוהבים. חשוב להבין שבכל תפקיד שלא תבחרו יהיו חלקים שפחות תאהבו לעשות, גם אני כמאמן צריך להתעסק עם דברים שאני פחות אוהב כמו הנהלת החשבונות. מה שחשוב בתחום שתבחרו זה שרוב הזמן תעשו את מה שאתם אוהבים.

לאחר שהתנסתם בתפקיד ואתם מרגישים שאתם מתחברים אליו ורוצים לעסוק בו, בררו מה דרישות התפקיד ואיזה פערים יש בין ההשכלה והניסיון שלכם היום לבין דרישות התפקיד ותתחילו לחשוב איך אתם יכולים להשלים את הפער הזה.

אל תמהרו לעזוב את העבודה שלכם, העבודה שלכם נותנת לכם כרגע ביטחון ויציבות כלכלית שחשובה להמשך תהליך השינוי שאתם רוצים. אם אתם צריכים להשלים לימודים, לעשות קורס, לצבור ניסיון רלוונטי עשו זאת תוך כדי שאתם עובדים בעבודה הנוכחית שלכם. כמו הרבה אנשים שלמדו איתי גם אני עשיתי תואר שני תוך כדי עבודה במשרה מלאה. אפשר ללמוד בערבים, בימי שישי ובשבת ולעשות שינוי מתוכנן והדרגתי שלא יפגע בכם מבחינה כלכלית.

בשלב הבא: נתכנן את השינוי בקריירה ונלמד לבנות תוכנית כלכלית שתאפשר לכם לעשות את השינוי מבלי לסכן את עצמכם כלכלית.



איך לבנות תוכנית פעולה לשינוי בקריירה

אחרי שמצאתם את התחום החדש שאתם רוצים לעסוק בו, התנסתם בו והבנתם שהוא מתאים לכם, הגיע הזמן לתכנן את השינוי בצורה פרקטית ולתת גם דגש לצד הכלכלי.

מה, איך, מתי, כמה ולמה: אלה השאלות שיעזרו לנו לבנות תוכנית פעולה ולתכנן את הדרך.

מה אני רוצה לעשות?

דוגמא-אני רוצה להחליף מקצוע ולהפוך מאיש מכירות לצלם

איך אני הולך לעשות את זה?

דוגמא-אני הולך לעשות קורס צילום ואח"כ לעבוד 3 חודשים אצל צלם כדי ללמוד את העבודה, לבנות תיק עבודות, לצבור ניסיון ולבנות דף עסקי בפייסבוק לצורך שיווק.

מתי אני הולך לעשות את זה?

דוגמא-נרשמתי לקורס צילום שמתחיל עוד שבוע

כמה זמן אני הולך להשקיע בזה?

דוגמא-הקורס הוא 4 חודשים, פעם בשבוע, 4 שעות כל פעם, בנוסף אני אתאמן ואפתח את השיווק שלי עוד שעתיים בשבוע ואחרי הקורס אעשה התלמדות של 3 חודשים.

למה אני רוצה את זה?

"כשיש לנו למה מספיק חזק נוכל לשאת כל איך"- ניטשה.

כדי לחזק את המוטיבציה לעשות את השינוי ולהתמיד בדרך אנחנו צריכים להבין מה הסיבות שבגללן אנחנו רוצים לעשות את השינוי ולעסוק בתחום שבחרנו, זה יתן לנו כוחות להמשיך גם ברגעים מאתגרים שיהיו בדרך.

-מה הסיבות שבגללן אתם רוצים לעבוד בתחום שבחרתם?

-מה יצא לכם מזה שתעסקו בתחום ומה היתרונות שיש בתחום הזה?

-למה באמת אתם רוצים לעבוד בעבודה הזאת?

חשוב מאוד!!!

בניית תוכנית כלכלית:

חשוב להבין שכל שינוי שתרצו לעשות בקריירה ידרוש מכם השקעה של אנרגיה, זמן וכסף ולכן אם יש לכם משפחה ואו התחייבויות כלכליות חשוב לתכנן את השינוי הזה גם מבחינה כלכלית כדי שלא תסכנו את עצמכם. שתפו את בני הזוג שלכם בתוכניות שלכם, גם הם חוששים מהשינוי שאתם רוצים לעשות וחשוב שתתנו להם את הביטחון ושתקבלו את התמיכה שלהם. לאחר מכן תוכלו לבנות יחד תוכנית כלכלית לשינוי.

בשלב הראשון:

בדקו כמה יעלה לכם השינוי שאתם רוצים לעשות, קחו בחשבון:

1.עלויות לימודים ואו קורסים שתצטרכו לעשות(בררו עלויות בכמה מקומות)

2.אם אתם צריכים לרדת מעט בשעות העבודה שלכם כדי ללמוד או כדי לרכוש

ניסיון בתחום החדש, חשבו את הירידה בשכר שתהייה לכם.

3.למי שרוצה להיות עצמאי: חשבו את עלויות הקמת העסק החדש שלכם,

בנו תוכנית עסקית מסודרת.

בשלב השני:

לאחר שחישבתם את כל העלויות שלכם מצאו את מקורות המימון שלכם: קרן השתלמות, חסכונות, צמצום הוצאות, דמי אבטלה והלוואות.

רק אחרי שיש לכם תוכנית כלכלית מסודרת ואתם מבינים שיש לכם את האפשרות הכלכלית

לעשות את השינוי הזה, צאו לדרך ועשו את זה בצעדים קטנים,

אל תעזבו את העבודה שלכם לפני שמצאתם עבודה חדשה או פתחתם את העסק החדש שלכם.


להאמין שאנחנו יכולים

בשלב האחרון אחרי שתכננתם את השינוי בקריירה שאתם רוצים מבחינה כלכלית, יש רק עוד דבר אחד שעלול למנוע מכם לעשות את השינוי שאתם כל כך רוצים והדבר הזה הוא אתם, או יותר נכון הפחדים שמנהלים ומשתקים אתכם, הפחד הזה שאנחנו לא מספיק טובים כדי להצליח במה שאנחנו רוצים והפחד הזה שאנשים בסביבה הקרובה שלנו לא יאהבו את השינוי שאנחנו רוצים לעשות ואז הם לא יאהבו אותנו וזה מפחיד.

בקשר לאנשים מסביבכם אני יכול להגיד לכם שלא משנה מה תעשו, תמיד יהיה לאנשים מה להגיד עליכם ואם תנסו כל הזמן לרצות את כולם, לעולם לא תצליחו לרצות את עצמכם ולהיות מאושרים. סננו את הקולות מסביב ובחרו להקשיב לאנשים ולקולות שמחזקים אתכם ועוזרים לכם לעשות את השינוי שאתם רוצים.

בקשר לפחד מכישלון, הפחד הזה שאנחנו לא מספיק טובים, חכמים, מוצלחים וכו" כדי לעשות את מה שאנחנו באמת רוצים אני רוצה להציע לכם תרגיל שעזר לי מאוד בתחילת הדרך ואם תתמידו בו הוא יעזור גם לכם.

"אם אני מאמין שאני יכול להצליח או אם אני מאמין שאני לא יכול להצליח, אני צודק בשני המקרים"- הנרי פורד

במקרים רבים הפחד שאנחנו לא מספיק טובים לעשות משהו שאנחנו רוצים נובע מחוסר ההבנה שלנו של מי אנחנו באמת ועד כמה אנחנו טובים. לפעמים, בעיקר שלא טוב לנו, אנחנו שוכחים כמה אנחנו מוכשרים, אנחנו שוכחים את היכולות וההצלחות שחווינו בחיים. הרעיון של התרגיל הבא הוא להזכיר לעצמנו מי אנחנו באמת ולהרגיל את המוח שלנו לראות את האנשים החזקים והעוצמתיים שאנחנו ולא את הסיפור המצונזר שאנחנו מספרים לעצמנו כאשר לא טוב לנו או כאשר אנחנו פוחדים.


תרגיל יומן ההצלחות: קחו מחברת ותרשמו בה לפחות 10 ההצלחות שהיו לכם. אם אתם לא זוכרים תשאלו את אמא, אבא, אחים וחברים.

זה יכול להיות גם דברים קטנים, לא חייבים הצלחות גדולות, כל רגע של הצלחה וגאווה שהיה לכם הוא טוב. תרשמו את התחרות שניצחתם בה בגיל 10 ,את המבחן שקיבלתם בו 100 ,את החבר/ה הראשון שלכם, את המשחק שבו ניצחתם את כולם, את המגמה בתיכון שהתקבלתם אליה, את היחידה או שהתקבלתם אליה בצבא, את התפקיד שהצלחתם בו מאוד, את הפעם ההיא שלא ויתרתם לעצמכם והצלחתם, את הטיול שחלמתם לעשות ועשיתם וכו". הרעיון הוא לרשום כמה שיותר הצלחות בהם אתם מתגאים. בנוסף עשו רשימה של לפחות 10 דברים שאתם מוקירים תודה עליהם בחיים שלכם. המשפחה, הבית, החברים, בת הזוג, הילדים, הבריאות שלכם, המראה שלכם, התחביב שאתם אוהבים, האופניים או הרכב שלכם וכל דבר אחר בחיים שלכם שמשמח אתכם וגורם לכם להרגיש טוב ואתם מוקירים תודה עליו.


"כשאתם מסתכלים על מה שיש לכם בחיים, תמיד יהיה לכם יותר, כשאתם מסתכלים על מה שחסר לכם בחיים, אף פעם לא יהיה לכם מספיק" -אופרה ווינפרי.


קראו את יומן ההצלחות שלכם כל יום, בבוקר שאתם קמים ובערב לפני השינה במשך 3 שבועות וכך תרגילו את המוח שלכם לראות את ההצלחות והדברים הטובים שיש לכם בחיים. בנוסף הוסיפו כל יום ליומן שלכם הצלחות שקרו לכם באותו היום וקראו גם אותן.

תוכלו לשים לב איך מיום ליום אתם מתמקדים יותר ויותר בטוב ובהצלחות בחיים שלכם

וזה ישפר לכם את ההרגשה, יזכיר לכם כמה אתם טובים ויחזק לכם את הביטחון לעשות את השינוי שאתם רוצים בקריירה, לעלות על השביל שלכם ולהתחיל ללכת.




Comments


  • Instagram
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • YouTube
  • TikTok
bottom of page